Два різних підходи в приготуванні їжі. Який краще?
Ми з дружиною готуємо абсолютно по різному, але завжди виходить смачно. У чому секрет?
Як готує дружина
Я постійно дивуюся як моя дружина готує їжу. Для неї немає проблеми приготувати щось смачне з будь-яких продуктів. Як то вона глянула в напівпорожній холодильник і приготувала теплий салат, який я тепер вимагаю регулярно.
Але, з-за того, що дружина не готує за рецептом, кожен раз салат виходить не такий, як в минулий раз.
Вона може змішати кілька абсолютно різних продуктів, а на виході виходить приголомшливий сочевичний суп-пюре. Кожен раз дивуюся її вмінню готувати млинці «на око». Якось поцікавився у неї рецептом цих млинців, щоб порадувати її ними на сніданок, але в її розумінні рецептів не існує.
Таких продуктів вистачить, щоб приготувати що-небудь смачне.
Щоб приготувати страву їй не потрібно знати, скільки грам покласти того або того, яка температура потрібно духовці, щоб запекти в ній хрусткі брокколі. Вона діє за натхненням, а всі ці рецептури її не хвилюють. Все що вимагає приготування за рецептом моя дружина віддає мені.
Як готую я
Як вже можна було зрозуміти я готую виключно за рецептом. І це не означає, що я не здатний імпровізувати і придумувати нові смакові поєднання. Я вмію працювати над смаком, постійно адаптуються або розробляю свої рецепти.
Точність проходження рецептурою, це те, що я роблю регулярно.
Але для мене важливо, щоб кожен раз коли я готую одне і теж блюдо, воно повинно кожен раз виходити таким же. Якщо я досяг певної досконалості смаку, то я хочу його повторювати ще і ще. Тому я дуже прискіпливо вибираю продукти, і якщо для крему я використовую певний сирний сир, то повірте, якщо на полиці в магазині з’явиться аналог за нижчою ціною, я його не куплю, адже через нього змінитися результат.
Я чітко дотримуюся всіх граммовкам.
Обидва ці підходи мають місце бути, кожен має право готувати так, як йому зручніше. Кожен досягає результату різними шляхами, і як говорилося в рекламі «Ми такі різні, але все-таки ми разом».