Суп борщ зі сметаною і зеленню
Цей рецепт супу Борщ, відрізняється тим, що вариться без моркви, капусти та цибулі. Готується 20-30 хвилин, відмінне пісне і смачне блюдо для всієї родини. Такий супчик, зазвичай, добре поєднується з поживними другими стравами до обіду.
Для приготування потрібно:
- Буряк-2-3 шт.
- Картопля-3-4 шт.
- Рослинне масло-70-100 гр.
- Сіль-за смаком
- Цукор-0,5-1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист-1-3 шт.
- Помідори-2-3 шт.
- Яйце варене-2-3 шт.
- Зелень цибулі, петрушки, кропу-за смаком
- Сметана для заправки
Суп можна зварити з м’ясом, з фрикадельками. Цей рецепт без додавання м’яса.
Буряк очистіть, натріть на крупній тертці і тушкуйте на соняшниковій олії.
Картоплю очистіть, наріжте кубиками, залийте гарячою водою, доведіть до кипіння.
Опустіть в бульйон буряк, додайте сіль, цукор, чорний мелений перець,лавровий лист, 1/2 ч. л. лимонної кислоти, щоб буряк була червона. Доведіть до кипіння, варіть 3-5 хвилин.
Зніміть з вогню і дайте настоятися 10-15 хвилин.
Подавайте борщ з зеленню, сметаною або майонезом. На кожну порцію, очистіть і покладіть половину вареного яйця.
Приємного апетиту!