Кулінарія

Суп борщ зі сметаною і зеленню

Цей рецепт супу Борщ, відрізняється тим, що вариться без моркви, капусти та цибулі. Готується 20-30 хвилин, відмінне пісне і смачне блюдо для всієї родини. Такий супчик, зазвичай, добре поєднується з поживними другими стравами до обіду.

Для приготування потрібно:

  • Буряк-2-3 шт.
  • Картопля-3-4 шт.
  • Рослинне масло-70-100 гр.
  • Сіль-за смаком
  • Цукор-0,5-1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист-1-3 шт.
  • Помідори-2-3 шт.
  • Яйце варене-2-3 шт.
  • Зелень цибулі, петрушки, кропу-за смаком
  • Сметана для заправки

Суп можна зварити з м’ясом, з фрикадельками. Цей рецепт без додавання м’яса.

Буряк очистіть, натріть на крупній тертці і тушкуйте на соняшниковій олії.

Картоплю очистіть, наріжте кубиками, залийте гарячою водою, доведіть до кипіння.

Опустіть в бульйон буряк, додайте сіль, цукор, чорний мелений перець,лавровий лист, 1/2 ч. л. лимонної кислоти, щоб буряк була червона. Доведіть до кипіння, варіть 3-5 хвилин.

Зніміть з вогню і дайте настоятися 10-15 хвилин.

Подавайте борщ з зеленню, сметаною або майонезом. На кожну порцію, очистіть і покладіть половину вареного яйця.

Приємного апетиту!