Риба по-корейськи рецепт перевірений роками. Маринована риба
Для приготування нам знадобиться один кілограм салаки або оселедця. Для даного рецептика, салаку, краще всього брати побільше.
- Рибу очищаємо від голів і кишок, після чого її моєму і видаляємо плавець і хребет.
- Після того як филировали всю рибу додаємо до неї 1 столову ложку без гірки солі. Рибку трохи перемішуємо щоб сіль краще розподілилася.
- Дві середні цибулини очищаємо, миємо й нарізаємо півкільцями.
- У невелику каструльку наливаємо 5 столових ложок рослинного масла без запаху (рафінована олія) і сюди ж відправляємо 4 столові ложки томатної пасти.
- Перемішуємо і ставимо на плиту. Прогріваємо масу пару хвилин при постійному помішуванні, на середньому вогні. Прогріта маса не стане однорідною.
- Знімаємо каструлю з плити, додаємо 80 мл. оцту і все перемішуємо до однорідності.
- Після чого додаємо 1 столову ложку цукру без гірки і знову перемішуємо.
- Беремо яку-небудь ємність, бажано з кришкою, на дно ємності викладаємо шар риби. Рибу зверху присипаємо чорним меленим перцем і, за бажанням червоним гострим перцем.
- Наступним шаром викладаємо нарізану цибулю.
- Зверху цибулю поливаємо підготовленим соусом.
- Чергуємо шари поки не закінчиться риба. Завершальними шарами повинні бути цибулю і соус.
- Закриваємо ємність з рибою кришкою, або щільно обертаємо ємність харчовою плівкою.
- Щоб соус краще розподілився, ємність з рибою трохи струшуємо.
- Рибу відправляємо в холодильник мінімум на 10 годин. У мене, риба провела в холодильнику добу. За цей час вона добре промаринувалася.
Риба виходить дуже смачна, під картопельку вона просто ідеальна.
Інгредієнти:
- риба – 1 кг (салака, оселедець, скумбрія)
- цибуля – 2 шт.
- томатна паста – 4 ст. ложки з гіркою
- рослинна рафінована олія – 5 ст. ложок.
- сіль – 1 ст. ложка
- цукор – 1 ст. ложка
- оцет 9% – 80 мл
- чорний мелений перець і червоний гострий перець за смаком.