Кулінарія

Риба по-корейськи рецепт перевірений роками. Маринована риба

Для приготування нам знадобиться один кілограм салаки або оселедця. Для даного рецептика, салаку, краще всього брати побільше.

  1. Рибу очищаємо від голів і кишок, після чого її моєму і видаляємо плавець і хребет.
  2. Після того як филировали всю рибу додаємо до неї 1 столову ложку без гірки солі. Рибку трохи перемішуємо щоб сіль краще розподілилася.
  3. Дві середні цибулини очищаємо, миємо й нарізаємо півкільцями.
  4. У невелику каструльку наливаємо 5 столових ложок рослинного масла без запаху (рафінована олія) і сюди ж відправляємо 4 столові ложки томатної пасти.
  5. Перемішуємо і ставимо на плиту. Прогріваємо масу пару хвилин при постійному помішуванні, на середньому вогні. Прогріта маса не стане однорідною.
  6. Знімаємо каструлю з плити, додаємо 80 мл. оцту і все перемішуємо до однорідності.
  7. Після чого додаємо 1 столову ложку цукру без гірки і знову перемішуємо.
  8. Беремо яку-небудь ємність, бажано з кришкою, на дно ємності викладаємо шар риби. Рибу зверху присипаємо чорним меленим перцем і, за бажанням червоним гострим перцем.
  9. Наступним шаром викладаємо нарізану цибулю.
  10. Зверху цибулю поливаємо підготовленим соусом.
  11. Чергуємо шари поки не закінчиться риба. Завершальними шарами повинні бути цибулю і соус.
  12. Закриваємо ємність з рибою кришкою, або щільно обертаємо ємність харчовою плівкою.
  13. Щоб соус краще розподілився, ємність з рибою трохи струшуємо.
  14. Рибу відправляємо в холодильник мінімум на 10 годин. У мене, риба провела в холодильнику добу. За цей час вона добре промаринувалася.

Риба виходить дуже смачна, під картопельку вона просто ідеальна.

Інгредієнти:

  • риба – 1 кг (салака, оселедець, скумбрія)
  • цибуля – 2 шт.
  • томатна паста – 4 ст. ложки з гіркою
  • рослинна рафінована олія – 5 ст. ложок.
  • сіль – 1 ст. ложка
  • цукор – 1 ст. ложка
  • оцет 9% – 80 мл
  • чорний мелений перець і червоний гострий перець за смаком.