Ніжний салат з курячою печінкою шарами
Салат з простих продуктів з прекрасним смаком і ароматом. Всі інгредієнти відмінно поєднуються між собою і в результаті виходить смачний і дуже ніжний салат. Щоб надати йому святковий яскравий вигляд, збираю його шарами в кільці. За таким принципом готую салати з яловичої та свинячої печінкою.
Порції 6
Час підготовки 45 хвилин Час приготування 30 хвилин
Інгредієнти
- 400 гр. куряча печінка
- 3 шт. курячі яйця
- 3 шт. огірки (солоні)
- 1 шт. морква (середня)
- 1 шт. цибуля ріпчаста (середній)
- 2 ст. л. рослинне масло
- по смаку сіль
Інструкції
1. Курячу печінку, яйця, моркву відварюємо до готовності і охолодити. Цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо в олії. Готову печінку натираємо на крупній тертці і ділимо на 2 частини. На дно тарілки робимо сіточку з майонезу, ставимо кільце і викладаємо половину натертого печінки.
2. Шар з печінки доповнюємо майонезом. Утрамбовувати шари не треба. Рівномірно розподіляємо обсмажену цибулю (при приготуванні його трохи солимо).
3. Солоні огірки подрібнюємо на крупній тертці, злегка віджимаємо і викладаємо на цибулю. Додаємо трохи майонезу. Солоні огірки можна замінити на мариновані.
4. У яєць білки відділяємо від жовтків. Білки крупно натираємо і викладаємо на огірки. Знову майонез.
5. Рівномірно розподіляємо залишилася печінку і наносимо сіточку з майонезу.
6. Моркву натираємо крупно і розподіляємо на курячої печінки. Додаємо майонез і розподіляємо ложкою.
7. Для останнього шару жовтки дрібно натираємо і за допомогою чайної ложки додаємо на шар з моркви. Салат готовий. Накриваємо його пленой і зберігаємо в холодильнику мінімум 1 годину.
8. Готовий салат з курячої печінки звільняємо від кільця, прикрашаємо й подаємо на стіл. Він виходить дуже красивим, ніжним і смачним.