Кулінарія

Салат “Смажена курочка” моя сестричка готує його замість олів’є на новорічний стіл

Салат з смаженої курячої грудкою і огірками підкорює всіх. Виходить таким смачним, що всі, хто куштують його, залишаються задоволеними смаком. А я його готую і на свята, і навіть просто до обіду, так як він не тільки смачний, а ще й готується просто, що важливо для господинь, адже нам часу завжди не вистачає. Спробуйте приготувати, я впевнена, цей салат приживеться на вашій кухні

Рецепт: Куряче філе-400-500 гр. Сіль -1/2 ч. л. Огірок -1-2 шт. (250 гр) Цибулина -1 шт. Яйця -4 шт. Майонез або сметана -за смаком

Маринад для лука: Сіль -1/2 ч. л. Цукор -1 ч. л. Яблучний оцет -2 ст. л. Вода -2 ст. л.

Спосіб приготування

Курячу грудку разрежем кубиками або соломкою, як Вам подобається, на смак це ніяк не вплине.

Відправляємо на сковороду, обсмажимо в невеликій кількості рослинного масла. Як тільки грудка побіліє і з’явиться рідина, додамо сіль і перець, продовжимо смажити, але вже під кришкою, до випаровування рідини.

Тепер відкриваємо кришку і печемо до рум’яного кольору і рум’яності м’яса (не перестарайтеся! ). Готове. Знімаємо з вогню й даємо м’яса охолонути.

Замаринуем цибуля: наріжемо кубиками і помнем, додамо сіль, цукор, воду, яблучний або столовий оцет. Залишимо маринуватися хвилин на 10-15.

У миску розбиваємо яйця, посолити, збиваємо. Смажимо яєчні млинці на сковороді з двох сторін, з цієї кількості виходить 4 млинця. За бажанням, можна кожне яйце і збивати смажити окремо.

Огірок наріжемо соломкою, охолоджені яєчні млинці теж наріжемо соломкою.

Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник, не забуваємо злити рідину з маринованої цибулі, заправляємо за бажанням сметаною або майонезом, можна змішати наполовину того і того. Перемішуємо і подаємо в салатнику до столу.

Смачно і просто готується. Смажену курячу грудку, звичайно ж, можна за бажанням замінити на відварну, але смак виходить абсолютно інший. Тому не рекомендую цього робити.

Спробуйте приготувати, я впевнена, цей салат приживеться на вашій кухні.