Кулінарія

Конструктор салатів. Томат (помідори)

Інфографіка. Конструктор салатів

Салат – саме легке блюдо. Це стосується як його приготування, так і засвоєння.

Салат може бути і додатковою і основною стравою у вашому раціоні.

Ми пропонуємо вам оригінальний «конструктор» салатів, використовуючи який, ви зможете легко урізноманітнити свій раціон, практично не витрачаючи часу на готування.

Інструкція по застосуванню:

Наш «конструктор» простий у використанні: у центрі композиції знаходиться основний продукт, суцільні стрілки ведуть від нього до обов’язкових компонентів салату (у більшості випадків це зелень і заправка), пунктирні – до допустимим, бажаним.

Використовуючи наявні у вас продукти з необов’язкових, ви зможете скласти свій салат. Кількість і вага складових ви визначаєте самостійно, із зміною компонентів змінюється смак страви.

Можна зробити салат, використовуючи всі продукти, зазначені у схемі, а можна до основних компонентів додавати будь-які на вибір, слідуючи по пунктирних стрільцям.

Отже, основний продукт – ТОМАТИ. Будь-якого сорту, кольору, форми і розміру, також як перець і огірки.

Зелений салат можна використовувати будь-який з наступних видів: рукола, латук, фрілліс, айсберг, фризі, мангольд, цикорій, романо і т. д. Допустимо брати за основу один сорт, але набагато цікавіше асорті.

Фета і пармезан (або інший твердий сир) взаємозамінні. Фету потрібно нарізати кубиками, пармезан подрібнити.

Зелень вибирайте по смаку, кількість сортів не обмежується. Це кріп, петрушка, кінза, м’ята, базилік, естрагон, крес-салат і т. д.

Варені курячі яйця можна замінити перепелиними.

Грінки краще приготувати самостійно. Шматочки хліба або підсмажити на сковороді в рослинному маслі, або підсушити в духовці або аерогрилі. В процесі приготування можна хліб натерти часником або намазати аджикою. Допустимі крутони.

Маслини (оливки) без кісточок, цибулю і часник додаються при бажанні за смаком.

Заправка складається з солі, меленого перцю, рослинної олії (краще оливкової), лимонного соку і винного (бальзамічного) оцту. Можна при бажанні додати трохи соєвого соусу або замінити заправку майонезом.

Доповнити смак радимо кедровими або волоськими горіхами на вибір. Очищені кедрові горішки кладуть у салат цілком, волоські – подрібненими.

Цікавий смак надають салату кунжут і обсмажені насіння соняшника.